staresina pocetna

STAREŠINA, obrt za poslovne usluge u vlasništvu Zorana Starešine dipl.ing.agr-oec., zasnovan je na temelju 30-godišnjeg iskustva na izradi poslovnih planova i investicijskih programa u svim gospodarskim sektorima i oblicima.

U tih 30 godina stručne prakse bilo je različitih načina financiranja: fondova, EU grantova, jeftinih kredita, poticajnih sredstava za mala i srednja poduzeća gdje su se ubrajale i zadruge, trgovačka društva ali i fizičke osobe, obiteljska gospodarstva, obrti. U tih 30-ak godina izrađeno je oko 350 investicijskih programa /poslovnih planova za razne oblike i različite tehnologije proizvodnje, od automehanike do sofisticirane tehnologije poljoprivrednih uzgoja i tehnoloških projekata. Paralelno s poslovnom praksom vlasnik obrta je radio i na osobnom cjeloživotnom učenju kroz razne oblike edukacije iz područja poslovnih financija, održivosti poljoprivredne proizvodnje, upravljanja proizvodnim sustavima, EU fondovima i t.d.

Zoran Starešina
Zoran Starešina

Vlasnik obrta se posebno ponosi svojim doprinosima u zadrugarstvu koje je specifičan organizacijski oblik, često zapostavljan od financijskih organizacija i tijela državne uprave. Temeljem tih znanja surađivao je u edukaciji (uglavnom) poljoprivrednika u cijeloj Hrvatskoj ali i šire, izvan granica. Ta znanja su omogućila i brojne posjete zadrugama u EU i svijetu, najčešće u svojstvu organizatora i stručnog vodiča grupa agronoma, savjetodavne službe, poljoprivrednika, zadrugara i upravitelja zadruga.

Iako obrt ima samo jednog zaposlenog u redovnom poslovanju se koriste usluge 10-ak stručnjaka raznih profila, što omogućuje ugovaranje kompleksnih projekata.